zaterdag 4 januari 2020

Eerste soorten!



Januari is nog jong, maar op 2 Januari zijn de eerste punten al verdient!
het eerste bericht kwam van Arjan de Heer om 12:20, hij had een Roodhalsgans ontdekt in de buurt van het Zwarte meer in Overijssel. Een ongeringde vogel liep daar tussen de Kolganzen. Op het moment verblijven er een heel aantal roodhalsganzen in Nederland, waarvan de meeste in de Zeeuwse delta zitten, deze vogel in Overijssel is de 4 punten dubbel en dwars waard! 

Roodhalsgans - Arjan de Heer


slechts 40 minuten later melde Robin van der Made dat hij een kleine Burgemeester had ontdekt in de Brabantse Biesbosch, voor de regio een erg goede soort. Na een tijdje kwamen er echter wat verschillende reacties binnen, enkele vogelaars vonden dat de vogel die op de slechte plaatjes stond meer van een afwijkende Zilvermeeuw weghad. Na een dag twijfel werd de vogel de volgende dag teruggevonden door Merijn Loeve in Dordrecht, en werd daarmee ook de vogel van Robin zeker! ondertussen komt de vogel niet meer in de Biesbosch maar pendelt hij tussen de vuilstort van Dordrecht en de Sophiapolder in Ambacht, waar de vogel slaapt. Al met al een mooie ontdekking en de 5 punten zijn verdient. 

1 van de foto's van Robin, door deze foto waren velen toch overtuigd
 dat het om een Kleine Burgemeester ging. 
(het gaat om de tweede vogel van links)



na deze mooie dag moest Arjan zijn nummer 1 plek snel afgeven, en is de toon gezet door Robin!
 In deze eerste update-blog hoop ik dat er dit jaar nog veel mooie ontdekkingen bijkomen, en dat het een spannende wedstrijd wordt, eeuwige roem staat op het spel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten