vrijdag 10 januari 2020

Nieuwe leden en nieuwe soorten!

De eerste week van Januari ligt achter ons, en in de week zijn er maar liefst 8 nieuwe deelnemers bijgekomen. Deze heren maakten een goede entree want 2 van de 8 hebben direct een plekje in de ranglijst opgeëist. Ik zal hieronder de soorten en de waarneming kort vermelden.


Op 8 Januari Ontdekte Coen van Nieuwamerongen een 2de groep witbuikrotganzen in de omgeving Petten. Naast de grote groep dwergganzen die hier al even zit, liep hier ook een groep van 8 witbuikrotganzen, toen Coen op de 8e in het gebied kwam zag hij naast deze groep nog een groepje van 3 witbuikrotganzen. Leuk wintersoort die een subtiele 1 punt waard is, waardoor Coen op plek 5 binnenkomt in de ranglijst.

Hugo Wieleman, 1 van de nieuwkomers kwam ook leuk binnen met 3 punten voor een groepje Pestvogels, hij ontdekte de vogels ook op de 8e in de wijk Almere-haven. Er lijken de laatste 2 weken iets meer Pestvogels binnen te komen dus wie weet volgen er nog meer ontdekkingen. Hugo bezet hiermee de 4de plaats.

Last but not least, Thijs Glastra. Hij komt nieuw in de groep met niet 1 maar 2 ontdekkingen, Allereerst ontdekte hij op de 4e  een Zwarte Rotgans in de Anjummerpolder in het Lauwersmeergebied. Deze Gans die net een tikje zeldzamer is dan de witbuikrotgans is 2 punten waard. Ook ontdekte hij op de 6e een Siberische Tjiftjaf in het Valleikanaal bij Wageningen. Een mooi klassiek beestje waarvan de roep ook gehoord is. Deze soort die deze winter toch niet al te algemeen is, is 3 punten waard. Hiermee komt Thijs op een totaal van 5 Punten, waarmee hij Robin op de ranglijst evenaart.
Siberische Tjiftjaf ~ Thijs Glastra

Het gaat hard met de punten en dat laat al uitkijken naar het voorjaar! Wanneer zal de eerst beoordeelsoort vallen? Ik ga voor een Geelsnavelduiker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten